Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Апел до парламентарното мнозинство да го подржат законот за амнестија на осудените од 27 април

Пренеси го гласот

Во рамки на посетата на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ Делчево пратеникот Миле Лефков во изјава за нашиот портал го коментираше поднесувањето на предлог законот за амнестија на лицата осудени за случајот за 27 април од страна на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ во Македонското собрание.

Пратеникот и член на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ Лефков ги објасни мотивите зошто го поднеле како пратеници овој закон кој потекна како иницијатива на двајца адвокати.

Притоа пратеникот Лефков апелираше до пратениците од парламентарното мнозинство во собранието да го поддржат донесувањто на овој закон.

Целата изјава на Миле Лефков- Пратеник на ВМРО-ДПМНЕ во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот