Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Археолошкиот локалитет Баргала во Карбинци добива електрификација

Пренеси го гласот

Денеска на пригоден настан за информирање на јавноста се означи стартот на имплементација на проектот за Eлектрификација, оградување и поставување на туристичката сигнализација на археолошки локалитет Баргала финансиран од Биро за регионален развој преку Центарот за источно плански регион и Општина Карбинци.

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов во присуство на директорката на Центарот за развој на источниот плански регион на прес конференција го истакнаа големото значење за развојот на туризмот во општината Карбинци но и во поширокиот регион од реализацијата на овој проект.

“На денешната средба со претставници од Центарот за источно плански регион и НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј – Штип, го официјализиравме започнувањето на реализацијата на проектот “Eлектрификација, оградување и поставување на туристичката сигнализација на археолошки локалитет Баргала” финансиран од Биро за регионален развој преку Центарот за источно плански регион и Општина Карбинци.

Ние продолжуваме да бидеме, како и секогаш, во поддршка на промоција и развој на вистинската култура и уметност. “

-информираше градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов за јавноста.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com