Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Асфалт доби и дел од регионалниот пат на Плачковица во Карбинци

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов денеска ја информираше јавноста за рехабилитацијата на дел од регионалниот пат кој што е на планината плачковица и води до викенд населбата “Вртешка”. Овој регионален пат е особено фрекфентен и користен од страна на граѓаните кои што поминуваат дел од своето време во природа и рекреација на планината Плачковица.

Лошата состојба на коловозот која што предизвикуваше потешкотии за возилата кои гравитираат по оваа патна делница ќе биде надмината во функција на претстојната зимска сезона.

“Денес асфалтираме и на дел од регионалниот пат во Плачковица.

Во соработка со Македонија пат се поправаат местата на кои е оштетен коловозот. Пристапот до викенд населбата Вртешка ќе биде значително подобрен. ✅

-соопшти градоначалникот Виктор Паунов во врска со оваа градежна активност.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com