Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Културно наследство

Семјуел Бекет (13 април 1906 — 22 декември 1989) е ирски писател, драматург, романсиер, поет и претставник на т.н. „театар на апсурдот“. Добитник...