БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Историски документи

Петaр Драганов (1857 – 1928) бил руски филолог, славист и македонист, роден во Комрат, Руска империја. По потекло е Бугарин од Бесарабија. Студирал историја и филологија на...