БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Дали тестенините се она кое најмногу ни помага во слабеењето

Пренеси го гласот

Кога помислиме на лесен , брз и вкусен доручек или вечера , секогаш изборот тежи кон тестенините. Скоро сите луѓе ги обожаваат и ги конзумираат на најразлични начини. Оние луѓе кои држат диети или внимаваат на својата исхрана речиси воопшто не внесуваат тестенини , но понекогаш тестенините се совршениот оброк за вас и вашето тело. Истражување реализирано на Универзитетот во Торонто, се испитувале докази од многубројни случајни истражувања во кои учествувале 2.488 луѓе.

Истражувањата покажале дека луѓето во просек јадат тестенини 3-4 пати неделно. А резултатите покажале дека луѓето не само што не ја покачиле својата тежина, туку изгубиле околу половина килограм во наредните 12 недели. Секоја порција на појадокот била околу 70 храма зготвени тестенини, што не значи дека треба да се опуштиме и претераме со конзумирањето на оваа вкусна храна. Тестенините се хранливи, држат ситост подолго време и се омилени кај дечињата бидејќи се комбинираат со секакви додатоци од исхраната.

Креирано од:


Пренеси го гласот