БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Екипите на ЈП “Стипион” веднаш ги санираа штетите од краткото невреме што го зафати Штип попладнево

Пренеси го гласот

Дежурни екипи на вработени во Јавното пртетпријатие “Стипион” Штип попладнево излегоа веднаш на терен во санирање на штетите кои го зафатија овој град во источна Македонија попладневното невреме и обилни врнежи од дожд.

👥️Почитувани сограѓанки и сограѓани,

🌪⛈️По краткото невреме што го зафати Штип, екипите на ЈП”Стипион” излегоа на терен и ги исчистија наносите од земја, песок и камења.

🪨🧹Исчистени се атмосферските канали, одводи и места со наноси на критичните места по приоритет.

🦺Тимовите ќе продолжат да работат на терен за да се осигура безбедноста на граѓаните, нивните домови и јавните површини.

👷👷‍♀️ЈП”Стипион””

bregalnickimarketing

-информираа од ЈП “Стипион” Штип во јавноста.

Креирано од:


Пренеси го гласот