БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Ели Панова: Децата во Панчево учат на Македонски јазик и се горди на тоа

Пренеси го гласот

Пратеничката Ели Панова од редовите на ВМРО-ДПМНЕ беше во посета на нашинците во Панчево, сеоседна Србија каде што има поголема заедница на Македонци кои живеат и работат во Србија.

Притоа таа упати порака дека Македонците се со нераскинлива врска со МАкедонија било каде и да се наоѓаат во светот.

“Ниту еден човек не е дрво без корења!
Корењата будат емоции, будат сеќавања и тоа е нераскинлива врска!
Македонец дома-Македонец секаде.
Вчерашниот ден ги посетивме Македонските деца во Лесковац и Јабука – општина Панчево, Република Србија кои учат и македонски јазик во основните училишта, на што се особено горди.
Македонците од Србија ни пренесоа дека ја почитуваат и ѝ се лојални на Србија, но дека во нивните срца е и Македонија.
ВМРО-ДПМНЕ е партија која со дела го покажува она што го зборува.”

Напиша на фејсбук пратеничката Ели Панова во врска со оваа работна посета на соседна Србија.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот