БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Фестивалот “Запалениот човек” 2018 докажа дека е најлудиот од ваков тип во светот

Пренеси го гласот

Она што некогаш оригинално беше радикален фестивал, базиран на принципи на инклузија, декомодификација, само-одговорност и општествено залагање, сега на некој посебен начин е променето во нешто многу повеќе од овие работи.

Фестивалот “Запалениот човек” кој просечен посетител ќе го чини 1500 долари во текот на целиот фестивал и не е баш евтино културолошко доживување за многумина.

Се разбира на фестивалот се уште присуствуваат и такви луѓе кои го уважуваат неговиот вистински дух, што тој треба да го претставува. Инсталациите присутни и оваа година на фестивалот се навистина восхитувачки и возбудливи како и секогаш до сега. Од друга страна она што најмногу може да се забележи се истите тие стари Инстаграм инфлуенсери кај кои сите фотографии по малку почнуваат да наликуваат на нешто што претходно го имаме видено како инсталација.

Во продолжение ви пренесуваме низ фотографски приказ дел од инсталациите на фестивалот “Запалениот човек” 2018.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот