Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Градоначалникот на Штип со владиката Брегалнички Иларион на денешното чествување на Водици

Пренеси го гласот

Светиот Крст беше изваден од водите на Брегалница во Штип од страна на деветнаесетгодишниот Никола Трајчев кој за новата 2023 година посакува да му биде бериќетна и исполнета со здравје и среќа.

На среќниот фаќач на крстот први му честитаа Брегалничкиот Митрополит Иларион како и градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов.

“Бог се јави !!!

Богојавление – Водици 2023, во водите на река Брегалница во Штип.

За многу години …”

bregalnickimarketing

-напиша на социјалните мрежи Иван Јорднов по повод денешниот празник.

Креирано од:


Пренеси го гласот