Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Изградбата на новиот кружен тек кај Стришанска чешма во Кочани е во завршна фаза

Пренеси го гласот

Во завршни фази е изградбата на новиот кружен тек и поставување на потребната сообраќајна сигнализација на улицата „Димитар Влахов“ кај Стришанска чешма.

Во склоп на градежните активности за изградба на новиот кружен тек извршен е ископ и тампонирање, гребење на асфалтот, асфалтирање и поставување на улични рабници. Уредена е и пешачката површина со бекатон плочки. Во текот на денешниот ден се поставуваат сообраќајни знаци.

Со изградбата на новиот кружен тек се решава сообраќајниот метеж на раскрсницата.

Изведувач на работите е фирмата „Ленди Груп“.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com