Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Кире Михаилов: Од денес во ЈП “Национални шуми” има над 400 нови вработени: жени- дотурачи со анималии, луѓе пред пензија…

Пренеси го гласот

“Во “Македонски Шуми” плата не можат да обезбедат, ама затоа од денеска имаат нови преку 400 вработени во цела Македонија❗️

И како што знаеме од претходно, од овие преку 400 се бараа над 350 да бидат Албанци, а од останатите по 10 тина Македонци, Турци, Роми, Срби и некој Бошњак❗️

Малку беше овој циркус, да видиме што друго направиле⁉️

☑️ За СЕКАЧИ примиле пред се жени и возрасни луѓе безмалку пред пензија‼️

✅ А што ќе ви се секачи кога безмалку целата дрвна маса ја продававте на корен бре дрва недоделкани⁉️

☑️ За дотурачи со АНИМАЛИИ(така стои во огласот) примиле исто така пред се жени и возрасни луѓе во поодминати години‼️

🆘 Но, јас и целата Македонска јавност не знае какви се тие ДОТУРАЧИ СО АНИМАЛИИ кога таков збор, таков поим или што и да е во Македонскиот јазик НЕ ПОСТОИ⁉️

✅ Ако мислеле на дотурачи со животни, тогаш не знам што ќе им се кога од 1998 година во “Македонски Шуми” нема едно магаре, а не пак животни за дотур❗️

❤️ И овие дотурачи што ќе влечат, сами ќе се прегнат да се влечат или некој друг план имате⁉️

Најважното е што ги манипулирате и ги лажете луѓето❗️

Во очи на вашето дефинитивно заминување од власт, на трчање, во предизборен период со формирана техничка влада ги манипулирате луѓето❗️

Седум години бевте власт, зошто досега не ги примивте и е ги решивте⁉️

Ако ви беше чесна намерата, тоа ќе го направевте порано, а не сега, и не вака‼️

Зошто сега⁉️ Зошто вака⁉️

За да им дадете задачи на сите тие “нововработени” да ги истрчаат изборите и да ви достават списоци со по 15 луѓе кои ќе ги убедат да гласаат за СДС⁉️ За тоа ли⁉️

Да ви кажам однапред, овие ви се испукани куршуми, ќорци, нема да има ништо од ова❗️

bregalnickimarketing

Всушност, нешто ќе има, а тоа се кривичните пријави кои не тивко, не шуш муш од увце на увце, вака ЈАВНО ви ги најавувам‼️

Ќе го кркате од прв до последен‼️

Ќе ве наредиме со кривични, ама не половично како елката на Данела на плоштадот во Скопје, туку со пријави од глава до пети❗️

Многу важен момент некој испуштил да ви каже, дека 30 годишното време на неказнивост во Македонија после овие избори оди во историја❗️

Нема да има веќе “ништо не си прават едните на другите”, ќе одговарате од прв до последен бандо северџанска❗️

Би сакал оваа прилика да ја искористам да ја поздравам и комисијата која го извршила изборот, а која комисија е составена од мојата “драга” колешка, нај јакиот правник од Струмица, а потоа и колегите од Крива Паланка и Македонски Брод❗️

Првите со кои очи во очи ќе се соочиме за овој циркус се токму тие, ама овојпат, јас ќе прашувам, а тие ќе одговараат❗️

🫵 И искрено не знам дали тоа била здравствена комисија, комисија за доделување на пензии и боледувања или пак за комисија избор на подобни кандидати за нови вработувања од типот на секачи и дотурачи ⁉️

Но, ќе го дознаеме сите, целата Македонска јавност се ова за кое што јас сега пишувам по цунамито кое ќе ве однесе на следниве избори❗️

До тогаш, берете памет и барајте си добри адвокати❗️

Ова важи и за колешките правнички, 😉❗️

-Фејсбук коментар на Кире Михаилов

Креирано од:


Пренеси го гласот