Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Кога последен пат сте виделе среќно дете без парче технологија во рака?! Кристин ќе ви го омекне срцето со фотографии од своите деца

Пренеси го гласот

Кристин е самоук, меѓународно признат, наградуван уметник специјализиран за богати, емотивни монохроматски слики. Користењето на невиноста  во нејзината фотографија е начин да му се оддаде почит на нејзиниот татко за поттикнување на нејзината љубов кон фотографијата кога била дете.

Имајќи пет свои мали деца, таа ја наоѓа својата слаба точка во уметничко портретирање на животниот стил, но исто така ужива да истражува во архитектурата, природата и апстрактот.

Иако моментално живее во Северо-источна Пенсилванија, Кристин започна сериозно да ја следи и убаво да ја прилагодува нејзината страст кон фотографијата.

Кристин ужива да го претвори светот во магија. Нејзините верувања дека фотографијата има потенцијал да го прикаже истиот уметнички израз како и секоја друга ликовна уметност не само што привлекува чувства, туку и допира по самата душа  во текот на нејзината работа. Таа го сака феноменалниот начин на кој сликите може да се користат за да се изразат себеси додека прикажуваат момент на начин што може да удри во акорд, да раскаже приказна, да го врати гледачот во некое време или повторно да му донесе емоции на заборавени спомени. Таа чувствува дека ако таа може да го натера гледачот да погледне во едно од нејзините парчиња на начин на кој никогаш порано не ги имал кон други фотографии и тоа предизвикува чувства кои можеби никогаш не ги сретнал, тогаш таа ја остварила својата цел.

Сликите на Кристин се признати уште од самиот почеток. Нејзината срдечна серија за детство без технологија е објавена во медиумите низ целиот свет. Нејзините дела се изложени на изложби во Лондон, Солун, Берлин, Мадрид, Милано, Единбург и  во САД. Нејзината монохроматска работа привлече внимание и од дигитални и од печатени списанија, а исто така е наградена и со разни пласмани во меѓународниот натпревар за црно-бели натпревари на Child Photo Competition во 2014, 2015, 2016 и 2017 година.

Во последно време сведоци сме на моќта која технологијата ја оддржува кон децата. Ретко можеме да видиме дете без телефон или таблет во своите раце. Токму затоа и фотографиите од овој вид се од исклучителна важност, за да нè потсетат на вистинската среќа што се наоѓа зад мониторите во кои зјапаме по целиот ден.

„Се надевам дека овие фотографии ќе ви повикаат пријатни сеќавања од вашето детство, и ако сè уште не сте го сториле тоа, ќе ве инспирира да култивирате страст за чудење и откривање и кај вашите деца исто така“, вели Капушчински.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com