Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Нов фашизам во најава: Во вторник измени на закон за заштитa од болести со забрана за неимунизираните за движење во јавни објекти

Пренеси го гласот

За во вторник, 13.12.2022, за седница на Собрание е ставена точка на дневен ред со наслов”Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на населението од заразни болести”. Според информациите, намерата е да се направат измени (овојпат законски), со кои би се ограничило правото на движење на “неимунизирани” лица во молови, ресторани и други јавни објекти.

Многу дискриминирачки закон за “неимунизираните”, се мисли и на Кромид 19).
Она што фрла дополнителни сомнежи е фактот дека овој Предлог закон е ставен со т.н. европско знаменце, што значи итно усвојување, без право на поднесување никакви амандмани. Во медиумите нема никаква информација за ова. Зошто? Парламентарните партии?
Повторно ли медицински фашизам? Овојпат побрутален, законски “покриен”? Дали црното сценарио предвидува на мала врата (додека народот е далдисан по фудбал и претепан од секојдневни политикантски скандали) законски да се наметнат дискриминации, за потоа евентуално да бидеме ставени пред свршен чин? Лоша работа.


(Дневниот ред на Седницата го има на сајтот на Собранието, на овој линк, а Предлогот е ставен како 18 точка на Дневен ред).

https://www.sobranie.mk/detali-na-sednica.nspx?sittingId=5113045a-fe10-4c8f-af35-87861bc1057e

Извор: Фејсбук

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com