БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Општина Македонска Каменица со финансиска помош за погодените подрачја од неодамнешните земјотреси во Турција и Сирија

Пренеси го гласот

Финансиска помош за погодените од земјотресот во Турција и Сирија

Со длабоко жалење и огромна вознемиреност ја примивме веста за разорниот земјотрес што ги погоди граѓаните на Турција и Сирија.

Општина Македонска Каменица секогаш била меѓу првите кои помагаат во вакви ситуации, затоа и овој пат ќе направи конкретни чекори.

Заедно со членовите на Советот на ЕЛС Македонска Каменица ќе биде донесена Одлука за обезбедување на финансиска поддршка на двете погодени држави.

Во овие исклучително тешки и тажни моменти за Турција и Сирија, за семејствата на загинатите и повредените упатуваме искрено сочувство и што е можно побрзо санирање на предизвиканите штети.

bregalnickimarketing

Извор: Димчо Атанасовски – Градоначалник на Општина Македонска Каменица

Креирано од:


Пренеси го гласот