Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Приказна која го топли срцето: Христијан Мицкоски помогна во изградба на нова куќа за 7 члено семејство

Пренеси го гласот

Додека се повеќе луѓе- Македонци живеат во сиромаштија а институциите на државата се пропаднати длабоко во сопствената кал, народот во овие тешки времиња се има самиот себеси за да си помогне.

И кога се чини дека нема светлина за оваа наша небиднина, ќе се појави сончев зрак кој што го топли срцето и дава надеж.

Во многу тешки услови 7 члено семејство во селото Градиште требаше да ја дочека и оваа нова година. Без елементарни услови за живот, во трошна куќичка живееле малите Ивана, Ангела, Јована, Јован и Велика кои што за разлика од претходно денес имаат нов дом изграден од донации на хуманите луѓе.

Христијан Мицкоски во предвечерие на новата година и големиот христијански празник Бадник заедно со повеќе луѓе успеаа да изградат нова куќа- нов дом за ова Македонско семејство.

Ова се моменти за заедништво и хуманост. Оваа приказна не смее да остане недораскажана. Нека овие среќни детски лица бидат поттик и патоказ за многу вакви хумани приказни во деновите што доаѓаат. Заедништвото и меѓусебната поддршка ќе ја извади Македонија од овие лавиринти во кои незапирливо тоне. И не со грешка Македонскиот народ е еден од Божјите народи споменати во Светото Писмо. Токму поради ваквите приказни…

“Нема цена со која може да се плати среќата и насмевката на овие добри луѓе.”

-напиша на социјалните мрежи Христијан Мицкоски во предвечерие на Нова Година.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com