Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Прв пат Македонец ќе оценува напредок на друга држава: Николоски- известител за Босна и Херцеговина од Советот на Европа

Пренеси го гласот

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски кој што е дел од Парламентарното собрание на Советот на Европа е избран за известувач за напредокот на Босна и Херцеговина кон обврските на оваа Балканска држава кон процесите на Советот на Европа. Со тоа потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ станува прв Македонец кој што ќе оценува напредок на друга држава во нејзина хармонизација во однос на меѓународните права и обврски на демократски план.

Николоски ќе врши мониторинг пред се на почитувањето на човековите права, владеење на правото ипојавите на криминал корупцијата, изборни реформи и почитување на правната држава.

Ваквата улога на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ е огромна чест и признание како за него лично но уште вовеќе за Македонија како држава на меѓународен план.

Погледнете ја во продолжение целата изјава на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Никоloски од Стразбур:

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com