Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Соработка на градоначалникот Миле Петков со Ромската заедница во Виница

Пренеси го гласот

Во рамки на програмските определби на градоначалникот на општина Виница Миле Петков финишираше реализацијата на локалната иницијатива на Ромската заедница во општината за подобрување на условите за учениците кои што чекаат јавен превоз пред основните училишта во Виница.

Станува збор за поставување на две настрешници кои што беа нужност за самите дечиња во рамки на нивниот образовен процес.

Оваа иницијатива е со поддршка од Општина Виница и Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико, преку проектот “Заедно за просперитетна заедница” поддржан од Агенцијата за меѓународен развој (УСАИД)”

-информираше градоначалникот Миле Петков за јавноста.

“Завршени се активностите на локалната иницијатива на Ромската заедница во Виница за поставување на две настрешници за чекање на јавен превоз за децата од основните училишта. Оваа иницијатива е со поддршка од Општина Виница и Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико, преку проектот “Заедно за просперитетна заедница” поддржан од Агенцијата за меѓународен развој (УСАИД). Оваа активност исто така е дел од Локалниот акциски и ковид план на Општина Виница и ромската заедница (2023 – 2026).”

-стои во соопштението на градоначалникот на општина Виница упатено до јавноста.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com