Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Традиционалната Пивтијада во Пробиштип годинава ќе ја организира Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ

Пренеси го гласот

Традицијата со која се одликува секое населено место секоја општина во Брегалничкиот Регион е вредност која што треба да биде во фокусот на сите надлежни институции во државата.

Традиционалната Пивтијада која како препознатлива манифестација на Пробиштип претставуа спој на повеќе дисциплини со крајна цел афирмација на локалните специјалитети во пошироки рамки.

Овогодишната организација на овој убав настан во услови на игнорантски однос на надлежните државни органи, ја превзеде опозициската ВМРО-ДПМНЕ преку Унијата на жени кои што ќе се погрижат оваа прекрасна традиција да не замре во заборав.

📌Почитувани сограѓани, драги наши пријатели!🍀

📢Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ ОК Пробиштип со задоволство Ве известува дека и оваа година ја организира традиционалната „ПИВТИЈАДА“!✅
👉По тој повод Ве покануваме на Градскиот плоштад „Св. Гаврил Лесновски“, во ЧЕТВРТОК, 19 јануари 2023 година, веднаш по завршувањето на настанот со фрлање на светиот крст во водите на базенот во АКВА паркот, да ни се придружите и заеднички да ја реализираме оваа прекрасна Манифестација која, се надеваме, во следните години ќе прерасне во настан кој ќе биде препознатлив белег за нашиот прекрасен Пробиштип!

bregalnickimarketing

Повелете, Ве очекуваме…🇲🇰

-информираат од Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Пробиштип.

Креирано од:


Пренеси го гласот