Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Убаво е кога највисоките претставници на Македонскиот народ промовираат семејни вредности и верба во Бога

Пренеси го гласот

Денешниот прв ден Божиќ за семејството Мицкоски помина во свечена и празнична атмосфера достојно на традицијата и вербата во Бог. Потесното семејство на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во духот на Божиќ присуствуваше на утринска божествената литургија по повод Христово раѓање – Божиќ во Соборниот храм „Свети Климент Охридски”.

Ваквата афирмација на семејните вредности во чест и во слава на нашата вера е чин за почит со кој најубаво се испраќа порака за достојна афирмација на традицијата, верата и семејните вредности на Македонскиот народ. Нема поубав начин за штитење на Македонскиот идентитет од секојдневниот живот посветен на тие идентитетски вредности што нас како народ не’ чини уникатни помеѓу останатите светски народи.

А токму пораките упатени за Божиќ од страна на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ се оние кои што најубаво можат да допрат пред лицето на историјата, со основен белег дека ние постоиме.

“На православните христијани кои денес го слават Христовото раѓање Божик, им го честитам овој ден, а на сите граѓани им ги честитам новогодишните празници, им посакам здравје, среќа, мудрост, трпение за нив и нивните семејства.”

-соопшти денеска Христијан Мицкоски по повод празниците.

bregalnickimarketing

Нека е честит Божиќ, Христос се роди.

Креирано од:


Пренеси го гласот