Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Вака Дафина Стојаноска се избори да се тргне од дневен ред точката за носење на скандалозниот закон за заштита од болести

Пренеси го гласот

По громогласните реакции на дел од јавноста во Македонија во врска со скандалозниот предлог закон за заштита од заразни болести за кој што реагиравме и ние како портал, тој денеска беше тргнат од дневен ред во Собранието.

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Дафина Стојаноска побара од собранието оваа точка да биде тргната од дневен ред за расправа во собранието, наведувајки голем број на аргументи зошто овој предлог на закон кој што владата сакаше да го протурка со европско знаменц не треба да биде донесен на ваков начин.

Погледнете ја нејзината бурна дискусија во врска со овој штетен предлог од страна на владата во кој што беше вклучено и ограничување на правото за движење на граѓаните на Македонија:

Креирано од:


Пренеси го гласот