Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Високите функционери на СДСМ во Делчево по празниците да ги “разбистрат” главите и да се фатат за работа

Пренеси го гласот

По улиците низ Делчево, како и тротоарите каде што се движат пешаци се присутни необезбедени шахти кои што претставуваат опасност за безбедноста на граѓаните. Покрај лошата слика која ја зрачат за љубопитните погледи, овие отворени јами може да бидат потенцијална опасност особено навечер кога се гасат светилките од уличното осветлување, онаму каде ги има функционални.

📢 Отворените шахти и шахти без капак,опасни по безбедноста на граѓаните на Општина Делчево се се почестa појава, дури и на најфрекфентните тротоари по кои секојдневно поминуваат стотици граѓани‼️

⚠️ Kако сериозна политичка партија сакаме да апелираме до жителите на Општина Делчево да бидат крајно внимателни, а на високите функционери на СДСМ Делчево кои се директно виновни како за овој проблем така и за нефункционалното и неодговорно работење на институциите со кои тие раководат, сакаме да им порачаме конечно после празниците да ѓи “разбистрат” своите глави и да се фатат за работа за која граѓаните ѓи плаќаат‼️

🫵Оставки мора да има‼️

-реагираа за ваквата состојба од Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ преку социјлните мрежи.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com