Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Започна изградбата на локален пат во Карбинци со должина од 1.6 км

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов ја информира јавноста дека денеска градежна механизација на фирмата изведувач започна со изградба на новиот локален пат во должина од 1.6 км за поврзување на Карбинци со пречистителната станица за вода за пиење.

“Денес започуваме со пробивање на трасата за изградба на пристапниот пат до пречистителната станица во Карбинци каде ќе следи и негово асфалтирање.

🚧 Патот е во должина од 1.6км и е во рамките на проектот за поврзување на цевководите со населените места.

Со завршување на проектот и по добивање на употребна дозвола 8 населени места ќе добијат чиста и здрава вода за пиење по европски стандарди. 💦

Ветените проекти се реализираат! ✅

-информираше градоачалникот Виктор Паунов за јавноста.

Креирано од:


Пренеси го гласот