БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Новогодишна свеченост со маестро Зоран Џорлев и дуо „Долче“ во Велес

Пренеси го гласот

27 декември (четврток) , со почеток во 14 часот, во Велес ќе се одржи традиционалната новогодишна свеченост на која ќе бидат доделени стипендиите на талентираните ученици и студенти, јубилејните награди за административните службеници како и наградите што компанијата „Нулта Отпад“ веќе традиционално ги доделува за науспешните училишта во собирање на отпад што може да се рециклира.

На свеченоста ќе бидат доделени и награди за најдобриот пожарникар, полицаец, хуманитарец и административен службеник.

Ќе бидат доделени и наградите за најдобра новогодишна илуминација во 3 категории: Најубаво уреден осветлен излог, најубаво уреден –осветлен објект-двор и најубаво уредена осветлена тераса. Наградата е во паричен износ од 15.000 денари за секоја категорија.

Зоран Џорлев заедно со дуо „Долче“ ќе приреди концерт за велешани на кој можат да присуствуваат и да уживаат љубителите на неговата маестрална музика, како и сите потенцијални добитници на неколкуте категории.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот