БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Маж на денот

Роуан Себастијан Аткинсон е британски актер, комичар и сценарист. Најпознат е со своите комедии како: Господинот Бин...
Семјуел Бекет (13 април 1906 — 22 декември 1989) е ирски писател, драматург, романсиер, поет и претставник на т.н. „театар на апсурдот“. Добитник...
Англија изобилува со раскошни природни предели богати со растителен и животински свет. Потребата од...