Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Работната облека на Лаура Велс

Пренеси го гласот

Големиот пробив на Лаура Велс беше по кратката сесија во пливачки костим во Австралија. Тогаш таа беше забележана од агенти во Њу Јорки и в Лондон, по што се пресели преку океанот во потрага п нејзиниот сон на моден модел. После неколку насловни страници, дипломираниот срудент по право и наука се здоби со профил, кој што таа сака да го искористи за добро. Нејзината цел е да ги инспирира луѓето да си го сакаат своето тело, и животната средина.

На почетокот не била инспирирана многу да биде модел во кој што бизнис се вклучила сосема случајно. Никогаш моделството не и бил амбиција или цел, но се случило да успее, добила шанса и ја искористила. Покрај тоа нејзиниот активизам од областа на животната средина бил инспириран од многу луѓе. Откако завршила со студиите по наука и правните студии, навистина сакала да предизвика промени во светот во насока на подобрување на состојбите со животната средина. Луѓе како Силвија Ири (Sylvia Earle) и Дејвид Атенбороу (David Attenborough), навистина го придобиле нејзиниот интерес и допринеле таа самата да се предизвика себеси и да исчекори надвор од сопствените ограничувања.

Нејзиниот прв голем пробив бил била фото сесијата во Австралија со австралискиот фотограф Џез Смит. Тоа било за фирма производител на костими за капење а напрафените фотографии биле едноставно прекрасни. Подоцна истите овие фотографии биле препознаени од агенти во Њу Јорк и Лондон, по што се преселила преку океанот во најголемите модни центри во овие два градови.

Најголемиот потстрек во својата кариера биле насловните страни на шпански и австралиски магазини за мода и едиторијалот на австралискиот Космополитан магазин.

Во продолжение на нејзината кариера таа очекува да биде во систојба да ги пренесе своите пораки кон светот во врска со животната средина преку разно-разни медиуми и ТВ.

Како совет кој што има да им го упати на младите амбициозни модни модели е

Да не ги ставаат сите јајца во една кошница

Со ова мисли дека секој треба да има бекап план и дека моделството не одговара за секого, особено во Австралија како мала гранка во стопанството.

bregalnickimarketing

Бидете подготвени да заминете преку океанот и подготвени да бидете судени, одбиени и да имате сомнеж во самите себе.

Во продолжение погледајте ја нашата галерија на фотографии на прекрасната Лаура Велс, која плени со својата женственост и убавина.

Уживајте!

Следете ја Лаура Велс на Инстаграм

@iamlaurawells

Креирано од:


Пренеси го гласот