Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Наука и литература

Џон Роналд Руел Толкин (3 јануари 1892 – 2 септември 1973) англиски писател, филолог, поет, универзитетски професор и книжевен критичар....
Оркански височини (Wuthering Heights) е готски роман, единствен на англиската писателка Емили Бронте. Прв пат би издаден...