септември 30, 2023

Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Историски личности

Драган Богдановски  е роден во с. Клечовце, Кумановско, на 18 септември 1929 . Загинал под неразјаснети околности во воз...
На повик на татковината Република Македонија на денешен ден десетмина бранители од резервниот состав...
Оливер Китановски (Башино Село, Велес, 24 мај 1980 – Арачиново, Скопско, 28 јуни 2001) бил македонски бранител, специјалец во ЕСЗ Тигар, учесник во воениот...
Оливер Китановски (Башино Село, Велес, 24 мај 1980 – Арачиново, Скопско, 28 јуни 2001) бил македонски бранител, специјалец во ЕСЗ Тигар, учесник во воениот...