Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Култура и традиција

Гане Тодоровски беше Македонски поет, преведувач, професор, есеист, книжевен критичар, историчар и публицист. Гане се вреднува меѓу доминантните личности во балканските, но...
Петре М. Андреевски е роден во демирхисарското село Слоештица, во 1934 година. Основно образование...