Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Брижит Бјанка Ван Дам-опасна како нејзиниот татко [Галерија]

Пренеси го гласот

Брижит Бјанка Ван Дам е родена 1990 година во Лос Анџелес, Калифорнија.

Бјанка Бри порасна во филмската индустрија гледајки го својот татко , актерот Жан Клод Ван дам како глуми во филмски сетови насекаде ширум целиот свет. Нејзиниот екстремен атлетски изглед се должи на посветеноста на најзината мајка Гладис Португис која што е поранешен боди билдер и фитнес тренер и натпреварувач.

Жан Клод Ван Дам и Гладис Португис

Во присуство на овие двајца исклучително атлетски родители , Бјанка била впуштена како млада во повеќе спортови, како карате, кик бокс, балет, и уметичко лизгање. Со честото гледање на Олимпијадите на телевизија, таа сватила дека настапот на некоја од тие олимпијади е нејзиниот сон. Со години напорно работела на сопствено усовршување во дисциплината брзо лизгање, но преселувањето на нејзините родители во канада и повредата која ја имала ја одвратиле од овој нејзин долго сонуван сон да стане реалност.

Дипломирала средно училиште на 16 години. Потоа добила стипендија по што направила брза одлука да му помага на својот татко во врска сео неговите бизнис патувања и филмски сетови за снимање на неговите филмови. Во услови на огромна привилегија од страна на нејзината позиција таа напорно учела се за бизнисот во  филмската индустрија.

Од 2008 до 2013 година настапила во неколку долгометражни филмови.

Во слободно време кога не се занимава со филм, напорно работи да остане во физичка форма и кондиција како и нејзиниот татко низ годините.

Беспотребно е да се каже дека Жан Клод Ван Дам целиот свој живот го поминал со практикување на боречките вештини, и природно е што Бјанка растела гледајки го својот татко, како “претепува луѓе за да обезбеди живеачка”. Најпрво на нејзина помала возраст Бјанка ги мразела боречките вештини, но со полнолетството таа слика ја променила.
Дури почнала на помладите деца да им манифестира дека жена може да биде добар борец и женствена личност истовремено.

Бјанка сака да го продолжи заветот на нејзиниот татко и да ја унапреди неговата оставина на светската меинстрим и поп култура воопшто.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com