БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Мицкоски: Со идните потенцијални партнери за создавање влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ сакам да преговарам за визија

Пренеси го гласот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во рамки на своето синоќешно гостување на програмата на ТВ Шења зборуваше меѓу другото и за процесот за креирање на нова влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ по победата на претстојните парламентарни избори.

Тој во своето образложжение нагласи дека во идните преговори за креирање на новата македонска влада со потенцијалните партнери кои ќе изразат можност и подготвеност да се вклучат во владата од актуелните опозициски партии ќе разговара за визија и конкретни мерки и активности со кои што владата би го подобрила животот на граѓаните во државата.

Тој ја спомена и досегашната пракза на обиди за преговори кога одредени политичари предлагале соработка за нивни лични интереси, што тој категорично ги отфрлал и во иднина ќе ги отфрли сите такви намери на било кој.

“Да не влегуваме во замка на владата. Со било кој партнер, преговорите е потребно да се темелат на база на аргумент и визија, без притоа да се дозволи да се фаворизира одредена компанија за било кој проект. Тоа е она што нас не прави различни од оние кои сега не гледаат проект да реализираат туку се пазарат која фирма да ја одберат.”

-напиша Мицкоски во прилог на делот од виде интервјуто со новинарот Насер Селмани објавено на социјалните мрежи.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот