Потребни состојки:
– 4-5 јајца
– 200 грама маргарин
– 100-200 грама шеќер во прав
– 1 прашок за печиво
– Кора од лимон
– 1 ванилин шеќер
– 400 грама брашно
– 1 шолја млеко
– 600 грама рендани јаболка
– Шеќер за јаболката по желба
– 100 грама мелени ореви
– 200 грама замрзнати малини
– Малку цимет
Изматете ги јајца со шеќерот, а потоа додајте го омекнатиот маргарин и мешајте додека не се направи пена. Додајте ја кората од лимон, брашното со прашокот за печиво, ванилиниот шеќер и околу 150 милилитри млеко. Добро измешајте ги состојките.
Изрендајте ги јаболката и ставете шеќер по желба. Потоа додајте малку цимет и мелени ореви. Премачкајте ја тавата за печење со масло, а потоа посипете ја со брашно.
Ставете половина од тестото, а врз него половина од малините и ренданите јаболка. Потоа повторно додадете од малините и остатокот од тестото.
Печете на 200 степени, околу 40-50 минути.
СЛИЧНИ ОБЈАВИ
Сѐ е подготвено за концертниот јубилеј на ДРИМ ТИМ – 25 ГОДИНИ МУЗИКА
Сите што пропуштија да земат билет за првиот распродаден концерт на Суперхикс, еве нова можност со втор закажан концерт
Многу турбо фолкери од соседството ќе му завидат на изведбата на “Јовано, Јованке” на овој колумбиски бенд