БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Џесика Алба- Небесниот ангел кој слезе на земјата во најубава физичка форма

Пренеси го гласот

Џесика Мари Алба е американска актерка и бизнис жена која што е родена на 28 април 1981 година во Помона, Калифорнија, САД.

Алба изразила интерес за актерството уште во нејзината петгодишна возраст. Во 1992 година на нејзини 11 години таа ја убедила мајка си да се вклучи во натпревар по глума во Беверли Хилс, каде што главна награда биле бесплатни часови по глума. Алба ја освоила главната награда, и ги зела првите часови по глума. Нејзиното прво појавување во филм било во мала улога во 1994 година во филмот Камп Нигде (Camp Nowhere) во улогата на Геил.

Првично била ангажирана само за временски период од две недели за потоа да се претвори нејзината работа во двомесечен ангажаман кога една од позастапените актерки во филмот го напуштила сетот за снимање.

Таа има освоено разични награди за нејзината глума како што се “Actress Teen Choice Award” и “Наградата Saturn” за најдобра актерка на Телевизија и номинација за Златен Глобус за нејзината главна улога во серијата “Темен Ангел” (Dark Angel).

Нејзиниот актерски подем како главна улога започна со улогата во оваа серија на Џејмс Камерун на нејзина 19 годишна возраст.

Подоцна таа се појави во големи филмски остварувања какко што се Honey, Sin City, Fantastic Four, Into the Blue, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer and Good Luck Chuck.

bregalnickimarketing

Претстојува во Лос Анџелес, Калифорнија Residence – Los Angeles, California, United States
Вкупно вреди: 340 милиони долари (податок од мај 2016) Net worth – Increase $340 million (May 2016)
Прекар: Небесен ангел
Висина:  (1.69 m)

Награди:

2001 ALMA Award – Breakthrough Actress of the Year
2005 Young Hollywood Awards – Superstar of Tomorrow
2007 Spike TV Guys Choice Awards – Hottest Jessica
2008 Nickelodeon Kids Choice Awards – Favorite Female Movie Star

Креирано од:


Пренеси го гласот