Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

“Срцето чука повторно” ново музичко чедо на Филип Јездиќ и Наташа Седлоска

Пренеси го гласот

Колку повеќе станува реткост македонската новокомпонирана музика толку повеќе нам како редакција ни е потреба да споделуваме музика од Македонски автори.

Новото музичко дело на Филип Јездиќ е насловено “Срцето чука повторно” во вокална интерпретација на Наташа Седлоска.

Ова е продолжување а соработката меѓу Филип и Наташа кои претходно соработуваа на уште една песна “I’ll destroy the slave in me” на Филип Јездиќ.

Со “Срцето чука повторно” Филип е наметнува себеси како еден од најпрогресивните музички автори на полето на рок музиката, кој што знае со својата музика да направи сублимат на огромна енергија, цврста мелодија и широк колоритен пејсаж на нови музички хоризонти кои што пркосат на целокупната музичка апатија која е присутна кај авторите кои што треба да бидат светлина во овој наш секојдневен општествен тунел.

Песната започнува со хармоничен припев на темни завеси и сенки кои пополека се раѓаат од непостојаноста на современието за да прераснат во експлозија која има потенцијал да ја промени реалноста.

Целокупен автор на песната е Филип Јездиќ а за продукцијата на звукот се погрижи Томе Темелкоски.

Видео записот е соодветна илустрација на самата песна после која очекуваме можеби издание на цел албум од Филип Јездиќ.

Креирано од:


Пренеси го гласот