Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

“Модерната” фармација- лајт мотив за песната “Chemical whore”и спот на death metal бендот Hypocrisy

Пренеси го гласот

Продолжението на приказната за еден од највлијателните и комерцијално најуспешни светски death metal бендови Hypocrisy, за ордите нивни фанови кои ги стекнаа во изминатите 30-тина години, се чини дека вредеше да се очекува.

После 8 години од нивното последно издание “End of disclosure”, Hypocrisy на 26 ноември ќе го објават нивниот 13-ти целовечерен албум именуван едноставно “Worship”.

Првиот сингл заедно со своја видео визуелизација беше објавен пред два дена. “Chemical whore” е песна која е снимена во 2018 година, а наредната 2019 година пред пандемијата со Ковид-19 бил снимен спотот, а неговата објава го чекала вистинското време.

Персната и спотот зборуваат за ефектите од практикувањето на “модерната” фармација врз светската популација. Зависноста од лекови, мултимилионскиот бизнис кој што се стимулира по различни основи, како и ефектите што го имаат врз животот на обичниот човек е лајт мотив во оваа песна/спот, но и нешто многу повеќе.

Песната е своевиден крик за освестување, будење од опијатскиот сон во кој се чини заробен целиот свет.

Бруталните сцени во спотот и не се толку брутални кога ќе помислите дека ваквата состојба е реалност насекаден на земјината топка.

Погледајте и разбудете се!

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com