Потребно ви е:
– 230 милилитри млеко
– 350 милилитри црно кафе (или еспресо), оладено на собна температура
– 2 супени лажици чист јаворов сируп
– Ледени коцки (по желба)
Во стаклена тегла со капак, ставете го млекото и протресете го силно околу една минути, додека не се запени. Потоа тргнете го капакот и ставете го во микробранова рерна на 15 секунди.
Наполнете две големи чаши со лед, поделете го кафето подеднакво и ставете по една лажица јаворов сируп.
Со помош на лажица, задржете ја пената додека го претурате млекото во двете чаши. Вкусот е неверојатен.
СЛИЧНИ ОБЈАВИ
Сѐ е подготвено за концертниот јубилеј на ДРИМ ТИМ – 25 ГОДИНИ МУЗИКА
Сите што пропуштија да земат билет за првиот распродаден концерт на Суперхикс, еве нова можност со втор закажан концерт
Многу турбо фолкери од соседството ќе му завидат на изведбата на “Јовано, Јованке” на овој колумбиски бенд