БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Започнете го денот здраво, пробајте го вкусот на леденото кафе со јаворов сируп

Пренеси го гласот

Потребно ви е:

– 230 милилитри млеко

– 350 милилитри црно кафе (или еспресо), оладено на собна температура

– 2 супени лажици чист јаворов сируп

– Ледени коцки (по желба)

Во стаклена тегла со капак, ставете го млекото и протресете го силно околу една минути, додека не се запени. Потоа тргнете го капакот и ставете го во микробранова рерна на 15 секунди.

bregalnickimarketing

Наполнете две големи чаши со лед, поделете го кафето подеднакво и ставете по една лажица јаворов сируп.

Со помош на лажица, задржете ја пената додека го претурате млекото во двете чаши. Вкусот е неверојатен.

Креирано од:


Пренеси го гласот