Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

“Балкански Рајски Оркестар”- звучи супер интересно, а девојките прават спектакуларна атмосфера

Пренеси го гласот

Нивната музика е многу студиозна, која вклучува искуства и влијанија од различни музички жанрови но главната инспирација им е Балканската традиција на дувачки инструменти. Тие го трансформираат музичкиот жанр во автентичен еликсир креиран од ритми од целиот свет. На публиката им нидат незаборавно шоу независно дали станува збор за сценски настап или настап на улица, со невиден капацитет за да генерираат емпатија кон публиката и неизбежно секогаш носта радост, забава и потреба за танцување независно каде во светот настапуваат.

Вака накратко би можеле да се опишаат девојките од Balkan Paradise Orchestra кои што постојат од 2015 година со вртоглав брз раст на популарноста и позитивниот ефект кој го оставаат кај публиката, бргу постигаат меѓународна слава.

Учесници се на повеќе натпревари и фестивали каде што редовно се вбројуваат меѓу најуспешните.

Имаат снимено досега два синглови, еден демо албум и два комплетни албуми каде што можат да се слушнат песни со најразличен музички колорит.

Вака изгледаат на сцена:

А во продолжение пренесуваме еден од нивните највпечатливи спотови:

Креирано од:


Пренеси го гласот