БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Од регионот Македонија има втора најмала минимална плата. Полоши се само Босанците

Пренеси го гласот

Со СДС и ДУИ граѓаните во Македонија работат за најмала минимална плата во Европа, послаби се само БиХ.

Според информациите кои ги објави Евростат, Македонците имаат најмала минимална плата во регионот и Европа, полоши се само Босанците. Во Македонија минималната плата е 327 евра, додека во Албанија е 350, а во Србија 402 евра.

Со СДС и ДУИ Македонија е двојно послаба од Хрватска, а три пати послаба од Словенија во однос на минималната плата.

Со СДС и ДУИ сите земји ја претркаа Македонија.

Животниот стандард на граѓаните од ден во ден е се полош.

Доволно е да се погледне минималната плата и ќе се види дека СДС и ДУИ ја уништија државата.

Власта не создаде услови платите да растат и да се генерира реален раст, ја угуши економијата со криминал и корупција.

bregalnickimarketing

Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме.

-соопштение на ВМРО-ДПМНЕ упатено до јанвоста

Креирано од:


Пренеси го гласот