Потребни состојки:
– 230 милилитри полномасно млеко
– 170 милилитри засладено кондензирано млеко
– 900 милилитри свежо подготвено филтер кафе
– Цимет во прав
Млекото се става во микробранова и се остава да се загрее додека не се појавуват мали меурчиња по работ на чашата, конкретно околу 1-2 минути. Поделете го кондензираното млеко во 4 шолји за кафе, и врз него сипете го кафето.
Загреаното млеко рачно се мати за да се добие потребната пена. Како што таа ќе се подигнува, се вади со лажицата и се става во чашите со кафе. Млекото што останува нема да ви биде потребно. Испрскајте со цимет за дополнително совршен вкус.
СЛИЧНИ ОБЈАВИ
Сѐ е подготвено за концертниот јубилеј на ДРИМ ТИМ – 25 ГОДИНИ МУЗИКА
Сите што пропуштија да земат билет за првиот распродаден концерт на Суперхикс, еве нова можност со втор закажан концерт
Многу турбо фолкери од соседството ќе му завидат на изведбата на “Јовано, Јованке” на овој колумбиски бенд