БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Пенесто кафе со цимет, вашата утринска магија

Пренеси го гласот

Потребни состојки:

– 230 милилитри полномасно млеко

– 170 милилитри засладено кондензирано млеко

– 900 милилитри свежо подготвено филтер кафе

– Цимет во прав

Млекото се става во микробранова и се остава да се загрее додека не се појавуват мали меурчиња по работ на чашата, конкретно околу 1-2 минути. Поделете го кондензираното млеко во 4 шолји за кафе, и врз него сипете го кафето.

Загреаното млеко рачно се мати за да се добие потребната пена. Како што таа ќе се подигнува, се вади со лажицата и се става во чашите со кафе. Млекото што останува нема да ви биде потребно. Испрскајте со цимет за дополнително совршен вкус.

Креирано од:


Пренеси го гласот