БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Мерлин Монро и нејзиниот неоткриен талент

Пренеси го гласот

Мерилин Монро била вљубена во поезијата и литературата? Популарната русокоса уживала пишувајќи поезија , а нејзините дела биле објавени за прв пат во книгата „Фрагменти: Песни, интимни белешки, писма“ (Fragments: Poems, Intimate Notes, Letters).

Читајќи ги нејзините песни, може да се види и почувствува големата осетливост и комплексност која ја имала во себе.

Прочитајте ги следниве неколку песни од Мерилин Монро кои ќе ви го променат мислењето за карактерот на убавата русокоса:

1. „Само делови од нас ќе допрат нечии други делови – сопствената вистина е само тоа што е – сопствена вистина. Можеме да го споделиме само делот што е во рамките на нечие туѓо знаење прифатлив па така човекот во најголема мера е сам. Како што треба да биде очигледно во природата – во најдобар можен случај можеби може да го натера нашето разбирање да ја избави туѓата осаменост. “

2. „Ох леле посакувам да бев мртва – потполно непостоечка – исчезната оттука – од секаде но како би можела Секогаш има мостови – Бруклинскиот мост – Но го сакам тој мост (сѐ е прекрасно оттаму и воздухот е толку чист) чекорењето се чини мирно и покрај сите тие автомобили што лудуваат оздола. Па мора да постои некој друг мост некој грд без никаков поглед – освен што ги сакам сите мостови – има нешто посебно кај нив и јас никогаш немам видено грд мост.“

bregalnickimarketing

3. „За животот станува збор за решеност да не надвладеат емоциите За работата на вистината може само да се сетиме, никогаш да ја измислиме. Камења додека шетам во секоја боја што постои Зјапам надолу во тебе како хоризонт – просторот/воздухот е помеѓу нас давајќи ни знак и јас сум многу катови погоре стапалата ми се исплашени додека посегнувам по тебе”

Креирано од:


Пренеси го гласот