септември 29, 2023

Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Сакам добра музика: Вонвременската “Ако одам во Битола” со модерен преубав аранжман и изведба

Пренеси го гласот

Изгледа судбината на Македонската музика е вечно да живее а притоа на тој пат до вечноста да се претвара од убава во поубава.

Оваа реченица дефинитивно во целиот нејзин сјај одговара за песната “Ако одам во Битола” која што ја преработи Димитар Андоновски во негова незаборавна изведба придружуван од оркестарот Фонтана и неповторливата Сара Мејс на харфа.

Грандиозноста но истовремено и милозвучноста на оваа музичка тема со оваа нејзина нова обработка доживува нов колорит која ја оживува во ново модерно светло на одушевување на Македонската публика.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот