септември 29, 2023

Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Вака звучи “Тивка ноќ” испеана во пештера од светски познатиот тенор Андреа Бочели

Пренеси го гласот

За гласовните способности на светски познатиот тенор нема потреба многу да се зборува, затоа што тие се докажани на најголемите и најзначајните светски сцени за изведба.

Она што отскокнува во оваа негова изведба на светски познатата песна “Тивка ноќ” (Silent night) е природниот акапела звук кој што се шири низ магичниот рељеф на познатите пештери Фрасиси во северот од Италија.

Овој сублимат на моќен природен глас и магичната резонантна акустика на природната пештера и даваат на оваа изведба навистина восхидувачки звук од кој што морници надоаѓаат по телото.

Оттука оваа изведба е достојна за почеток на божикните и новогодишните празнувања во нивниот вистински сјај на топлина. среќа и заедништво.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот