Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Сакате да станете веган? Погледнете го документарниот филм со Арнолд Шварценегер, Новак Ѓоковиќ…

Пренеси го гласот

Сигурно очекувате некој нов акциски блокбастер од познатиот Арнолд Шварценегер. Но овој пат во негов филм тој има сосема друга улога како извршен продуцент и тоа на документарен филм посветен на веганскиот начин на исхрана на луѓето.

Во документарниот филм кој е насловен “Менувачи на играта” (The Game Changers), застапените говорници кои се дел од филмот се висиокопрофилирани славни холивудски и спортски имиња кои преку свои сведоштва ги рушат митовите дека на атлетите им е потребно животинско месо за да ја одржуваат својата мускулна маса и топ форма.

Во филмот се застапени Луис Хамилтон, Новак Ѓоковиќ, и Арнолд Шварценегер, кои што воедно се и извршни продуценти на филмот.

Филмот беше дел од кино дистрибуција низ САД а многумина од гледачите на филмот веќе пројавиле интерес за да почнат да практикуваат вегански начин на живот.

Штотуку го погледнав филмот “Менувачи на играта” со мојот дечко, кој изјави дека ќе стане веган,

-соопшти Хана на твитер.

Цела вечер мислев на филмот, кој што навистина ме погоди. Немав поим кое влијание врз мене го има растителната диета, но многу малку недостига за да почне да влијае. Морам да направам некои промени од сега

-соопшти Кејтлин Андерсон на твитер.

Неколкумина гледачи на филмот изјавиле после гледањето дека преку филмот на најубав можен начин се доловува зголеменат моќ на растително базираната диета.

Дури и оние кои биле веганни долго време биле восхитени од филмот како успеал да направи толку влијателно дело за некој кој размислува да направи промена.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com