Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Со новото специјално комунално возило во Штип ќе се подобри состојбата на системот за одведување на отпадни води низ општината

Пренеси го гласот

Преку проектот “За модерен,урбан и чист град” Општина Штип доби специјално возило за прочистување на канализациона мрежа, кое денес заедно со директорот на Бирото за регионален разво,ј го предадовме на користење во јавното претпријатие “Исар”.

Набавката на ова возило, кое е со резервоар од 3 м3 е од суштинско значење, бидејќи јавното претпријатие повеќе години е без специјализирано возило за прочистување на канализации. Со реализација на овој проект се очекува да се зголеми ефикасноста и да се намалат трошоците во ЈП Исар.

Извор: Иван Јорданов Градоначалник на општина Штип.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com