Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Во три населени места во општина Карбинци беше осветен Светиот Крст. Градоначалникот Виктор Паунов со честитка по повод празникот

Пренеси го гласот

Денеска по повод големиот православен христијански празник Богојавление- Водици своја честитка во јавноста упати градоначалникот на општиа Карбинци Виктор Паунов.

“Бог се јави!

Навистина се јави!

Нека е за многу години овој голем православен христијански празник Богојавление – Водици на сите православни христијани.

Нека ни донесе пред сѐ здравје овој ден, мир, пород и разбирање.

Денес традиционално се фрлаше светиот крст во населените места с.Карбинци, с.Таринци и с.Долни Балван во Општина Карбинци.

Најсреќни меѓу најхрабрите кои влегоа во осветените води беа Зоран, Давид и Филип. Од срце им честитам и им посакувам многу здравје, среќа, благосостојба и многу успеси во 2023 година.

За многу години!”

-напиша на фејсбук Виктор Паунов- Градоначалник на општина Карбинци.

Креирано од:


Пренеси го гласот