БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Зеленски на социјалната мрежа X се заблагодари на Македонија

Пренеси го гласот

“Блaгодарен сум на Македонија што се приклучи кон декларацијата на Г7 за поддршка на безбедносните гаранции за Украина. Вкупно 15 земји веќе се приклучија. Му благодариме на премиерот Димитар Ковачевски за неговите лични напори за зајакнување на партнерството меѓу нашите земји, “

-напиша Зеленски на Твитер.

Декларацијата се однесува на поддршка на групата најразвиени земји Г7 за Украина во услови на војна преку еконсмки пакети, поддршка за одбрамбените сили, зајакнување на безбедноста и справувањето со хибридни напади.

Креирано од:


Пренеси го гласот