Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Антинародниот елемент на владата продолжува и во 2023: Вевчанскиот карневал добил 0 (нула) денари од Министерството за (не)култура

Пренеси го гласот

Вевчанскиот карневал и обичај е многувековна традиција на Македонскиот народ која по својата автентичност, колоритност, убавина е препознатлива во меѓународни рамки.

И наместо како таква да се афирмира од страна на сите надлежни институции, приватен сектор и граѓани, таа е оставена на ентуззијазмот и поддршката на малкумина.

Министерството за некултура како што го нарече Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на чело со министерката со скафандерот оваа година одвоило дурри НУЛА денари за оваа манифестација на вевчанци.

Манифестацијата се реализира со сесрдна поддршка на градоначалникот кој и покрај лимитираните можности сепак е помеѓу својот народ и жителите кои што денес го чествувааат славењето ан Василица- Стара Нова година по редот на традицијата.

Од Вевани Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ упати воја порака при што одговараше и на повеќе прашања на новинарите:

Креирано од:


Пренеси го гласот