Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Доделени признанијата за најуспешните во спортот во Кочани за 2023 година

Пренеси го гласот

Општина Кочани во соработка со Асоцијацијата на новинари од Општина Кочани и оваа година ја организираше манифестацијата Избор на спортист на годината. На синоќашната манифестација беа доделени признанијата на најуспешните во спортот во Општина Кочани за 2023 година.

За најдобар спортист на Кочани за 2023 година е избран Расул Шапиев (БК „Спартак“), на второто место се најде Наталија Карова (КК „Кочани“), на третото место е Мартин Андонов (КГС „Кочани“), а четврти е Илија Охомуш (КК „Кочани“).

Во категоријана на млади надежни спортисти комисијата одлучи на сите пријавени кандидати да им додели признанија и да се наградат нивните постигнати успеси.

Во категоријата најдобар спортски работник признанието го доби Александар Андов, претседател на ОФС, а за најдобар тренер беше избран Игорчо Каров од Карате клубот „Кочани“.

Планинарскиот спортски клуб „Осогово“ го доби признанието во категоријата најдобра спортска екипа.

bregalnickimarketing

Годинава беше доделена уште една награда за спортска личност на годината, која ја доби Лазар Захариев.

Креирано од:


Пренеси го гласот