БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Панче Тошковски- министер за внатрешни работи во техничката влада. Ова се останатите кадри на опозицијата

Пренеси го гласот

Министер за внатрешни работи во техничката влада, по предлог на ВМРО-ДПМНЕ, ќе биде Панче Тошковски, соопшти Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ во вечерашното интервју во Топ Тема на ТВ Телма.

Вториот министер по предлог на опозицијата во техничката влада ќе биде Ѓоко Велковски во ресорот труд и социјална политика.

Стефан Андоновски ќе биде предлог на опозициската партија за министерството за информатичко општество и администрација, а Цветан Трипуновски во министерството за земјоделство.

Тошковски е адвокат по професија, доаѓа од Велес и во минатото го има застапувано и ЕСМ (Електрани) во период кога со компанијата директоруваше Мицкоски. Велковски, пак, краток период мина на функцијата Генерален секретар во Град Скопје, пред да биде разрешен од градоначалничката Данела Арсовска.

Извор: ТВ Телма

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот