Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Индикатори кои укажуваат дека има јасна коалиција меѓу СДСМ, Левица и ДУИ

Пренеси го гласот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на неговото синоќешно гостување во емисија на ТВ Шења, говореше за индикаторите кои укажуваат на тоа со кого навистина Левица е во јасна коалиција во актуелните политички разврски во државата.

“Денеска во Град Скопје имате јасна коалиција помеѓу ДУИ, Левица и СДСМ. Еве една одлука ќе ви кажам, а тоа е одлуката за субвенции коишто беа исплатени до Јавното сообраќајно претпријатие. Без да има одговор на тоа зошто се префрлени, каде се потрошени и како се потрошени гласаа советниците на Левица, СДСМ и ДУИ.

„Јасна е коалицијата на советниците на СДСМ и Левица во општина Аеродром. Јасна е коалицијата на советниците на СДСМ и Левица во општина Велес и можам да ви редам многу такви општини. Сега за што зборуваме, каква порака испраќаме? Кажете ми како советникот на ДУИ од Сарај гласаше заедно со советникот на Левица за иста одлука?“, потенцираше Мицкоски.

Тој додаде дека несфатливо и збунувачки е како партиите од власта од една страна соработуваат, а од друга ја обвинуваат Левица за проруска партија.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот